Santander från däck

Innan vi kom till Santander, Spanien så hörde jag från alla håll att det skulle vara en så himla fin stad och om jag får chansen att gå iland så borde jag göra det. Vi kom fram söndag morgon vilket jag tyckte lät himla fint då jag är ledig söndagar, men fick snart höra att det rådde "no shore-leave", alltså fick ingen gå iland av den enkla anledningen att vi snart skulle åka igen.. Smått purken fick jag nöja mig med att fota från däck! Man får göra det bästa av situationen helt enkelt, som med det mesta när man befinner sig på havet :)
 

 
 

iland en sväng

Idag jobbade jag på förmiddan och efter lunch hann vi gå iland i Southampton vilket jag är väldigt glad för! Gick tillsammans med chiefen, kapten och vår elektriker men när vi väl kom in till stan så delade vi på oss och jag fick chansen att gå runt och strosa själv med kameran vilket var väldigt skönt och väldigt välbehövligt för att rensa skallen lite efter en jobbig vecka.
 
 
 
 

Southampton..

..by night. Hoppas hinna gå iland en sväng imorron innan vi åker till Spanien! :)
 
 

Zeebrygge - Southampton

Nu lämnar vi Zeebrygge och beger oss mot Southampton! Där kommer vi blir kvar en natt för England spelar VM-match i fotboll och då vägrar stuveriarbetarna att jobba, så vi får snällt ligga kvar och vänta på att någon ska köra på lasten :P
 
 
 
 
 

Big boat

I like big boats and I cannot lie!
 
Parsifal 265m ligger i Bremerhaven, bild från i lördags

 
 
 
 

Atlantvy

Här har ni min båt, utifrån iaf! Jag ska försöka fota nere i maskin någon dag så ska jag lägga upp det också :)
 
 

Zeebrygge, Belgien

Hallå där! Nu har jag varit ombord i 16 dagar och börjar få in lite rutiner. Vi lämnade Zeebrygge, Belgien, igår eftermiddag och ikväll kommer vi till Bremerhaven, Tyskland!
 
Igår hade jag dessutom bra nät för en gångs skull, lyckades skypa med Markus i 3 ½ timme haha :D
 
Det var fint i Belgien när vi kom till hamnen runt kl 23 :)
 
 
 
 

8-wheeler, Cadillac

Har en rätt tuff bil på vårt ena bildäck, åker från Australien via Singapore, till Zeebrügge :)
 
 

är det så svårt?

Är på sånt fruktansvärt dåligt humör idag. Hela morronen har gått jättelångsamt och har redan tröttnat på Filippinarnas skämt.

Och lunchen blev inte bättre,, Lägger till mig kokt ris (som varje dag) och kokta grönsaker (som varje dag). Känner när jag lägger på kokt spenat på tallriken att det verkligen luktar fisk. Går därför och frågar kocken, som är VÄL medveten om att jag inte äter kött av något slag (kyckling, fisk, skaldjur, rött kött, ALLT). Frågar vad det är för något han hällt på spenaten.. Ostronsås såklart... Fattar inte hur svårt det kan vara att förstå?! Äter man inte fisk och skaldjur så äter man inte ostron, verkar inte det rimligt? Eller ska jag kanske behöva skriva en lista på alla fiskarter och olika sorters räkor jag inte äter?!

Han hänvisar till svampsoppan bredvid. Häller upp och smakar, smakar kyckling. Går för att fråga om har använt kycklingbuljong till soppan. Kocken har då redan gått men hans hjälpreda är kvar. Han svarar "No we don't have any chicken flavour". Nähä så den stora hinken bakom dig med kycklingbuljong från Knorr innehåller.. grönsaksbuljong eller?

Blir så jävla trött..

Ris till lunch.. FML

 


BBQ på Atlanten

Ikväll har vi haft grillning på däck! För min del blev det en potatis i folie. Livet som vegetarian på sjön är inte jättespännande.
 
Och ja, jag frågade kapten om det var ok att lägga ut bilder från detta ;)
 
 
Hur man bloggar från Atlanten? Tålamod. Tåååålamoooood
 
 

 
 
 

M/V Parsifal

Insåg precis att jag inte uppdaterat er något om min nuvarande position mer än att den är på havet så here it comes:
 
Jag är sedan 28 Maj påmönstrad på M/V Parsifal, Wallenius Marine, som Engine Cadet, alltså elev i maskin precis som tidigare båtar. Jag flög till Savannah, Georgia, för påmönstring dagen efter tentan och har sedan dess besökt Newport (Norfolk) och Baltimore. Nu idag vid 18, (kl 00 svensk tid) lämnade vi Baltimore för att bege oss tvärs över Atlanten till Bremerhaven! Vi hann avgå innan vädret kom så mycket närmare :P
 
 
 


RSS 2.0