Instagram

Är ju inte superaktiv på bloggen även om jag försöker hålla igång! Men på instagram är det bättre fart :)
 
Maddego heter jag där
 
 
 
 
 
 
 
 

Soluppgång i Dalsland

Gokväll! 
 
Jag är sen början av veckan kryckfri!! Nu är det inte så att jag är ute o springer för det, men jag kan iaf ta mig fram utan kryckisarna! Haltande, men fullt förmögen att gå :) 
 
I måndags var jag ledig men jag och min grupparbeteskamrat Patrik var i skolan o jobbade lite. Men hela helgen hade jag varit uppe hos familjen i Dalsland så jag åkte hem måndag morron med tåget när mamma åkte till jobbet. Solen gick precis upp och jag fick den här bilden, och tro det eller ej så har jag inte rört några reglage i Photoshop för att fixa de här färgerna, så här såg alltså originalbilden ut! Okej jag har använt clone stamp för att ta bort skit på rutan, men jag tror det är färgerna som är grejen ;)
 
 

värmer fötterna

 Hej på er!
 
Sitter just nu hemma hos mamma och Jan och värmer fötterna vid kakelugnen! Spenderade lördagskvällen hos Lollo med godis och film på tv, alldeles lagom när man är kryckburen :) 
 
Fotat lite som jag tänkte lägga upp när jag kommer tillbaka till Göteborg igen imorron :)
 
 
 
 
 

tagit stygnen

Idag har jag blivit av med stygnen. Jag såg dem inte innan för det stora plåstret täckte ju alltihopa, men nu är plåstret borta och ersatt av tre små plåster. Och även om jag som sagt aldrig såg stygnen så känns det fruktansvärt skönt att de inte är kvar! Och även om jag aldrig direkt kände att de var där så känner jag nu att det är något som inte är där, en slags frihetskänsla. Lovely! 
 
Försökt få tag på min läkare i veckan men inte lyckats, skulle verkligen behöva prata med honom om det faktum att jag kan gå utan att få ont, men jag vet ju som sagt inte om jag riktigt får det än.. Känns ju som att det borde göra ont om det inte är bra men det är ju dumt om det blir fel..
 
tre små plåster på ett svullet knä
 
men jag är nöjd ändå

Att knata runt utan kryckor

Todeloo!
 
Skolan rullar på som vanligt och det är just nu himla lugnt schema! Bara haft en-två korta föreläsningar per dag än så länge, och mycket sovmornar! Idag började jag exempelvis 13:15 och slutade 15:00, imorron börjar jag 10:15 och går till 16:00 vilket blir den absolut längsta dagen hittills! Men imorgon ska vi ha gästföreläsare på eftermiddagen vilket jag tror kan bli jätteintressant. Det är i kursen "Sjöfartens Miljöpåverkan" som över lag är himla intressant och det är alltid kul med gästföreläsare, förutsatt att det är en bra föreläsare då såklart :P
 
Ang. knät så funkar det väl hyfsat på den fronten också.. Men tyvärr börjar jag kunna gå smått utan kryckor, små sträckor som när jag är hemma och går runt i lägenheten, ska bära tallriken till bordet eller hämta vatten eller slänga något. Det blir inte många steg men eftersom det inte är dags att sluta med kryckor än på ett tag så straffar det sig såklart med att jag senare på kvällen/natten får jätteont ist!ället Men det är ju så svårt att låta bli att knata runt när jag KAN! Höjden av kryckfuskande är när jag sitter i soffan och tittar ut över de 26 kvadrat som utgör min lägenhet och funderar på vart jag gjort av kryckorna..?
 
Nåja, ska väl försöka skärpa mig med det.. Tidigare idag la jag upp en bild på instagram på mitt kylbandage och beskrev den lycka som uppstår när jag kommit hem från skolan o kan ta av mig jeansen och sätta på ett nytt kylbandage, cp-megaskönt! Men sen kom jag på en sak till som gör mig glad: När jag känner att jag börjar få väldigt ont i knät, och tittar på klockan och ser att det är hög tid att ta mina alvedon och att jag då kan kombinera dom med min "vid-behov-tablett" vilket gör att det blir mycket bättre än om man tar dom för sig! De små sakerna i vardagen som skänker lycka ;)
 
 

Rosfix

Fick en blomma i födelsedagspresent av Adams syster och hennes pojkvän! Inte en sån där blomma som tål allt och kan överleva hos mig utan en sån där bräcklig blomma som jag alltid har ihjäl, en ros i kruka! Och jag har verkligen lagt ner min själ i att försöka få den lilla stackarn att överleva. Den är särbehandlad och får stå mitt på bordet (alla andra blommor står på hyllor längs väggarna) och blir vattnad och ompysslad. Men tror ni inte den faller ihop, skrumpnar o förvandlas till en risbuske?!  Alla de fina blommorna den hade dog på en gång och trillade av, och även fast jag höll den lagom vattnad så torkade den ihop. Såg i alla fall härom dagen att den hade spår av liv kvar, så idag har jag rensat den lite! Plockat bort alla döda kvistar, blad och blommor för att ge den bra förutsättningar för att leva o bli fin igen!
 
Två stjälkar kvar, av fyra. Men det lilla som lever är ju fint! :)
 
 

Knäfix grand finale

Goddagens på er!
 
Jösses va gött med helg! Nu har jag iof bara gått en dag i skolan men ändå :P

Nu har jag alltså gått och gjort min förhoppningsvis sista knäoperation! Måndag morron var det dags, och hela  måndagen var jag utan smärta för jag var så proppad med smärtstillande. Natten till tisdag gick också fint, sov gott och allt det där. När jag vaknade tisdag morron var det inte lika kul längre, och natten till onsdag ska vi inte prata om. Fredag fick jag i alla fall tag på läkaren och fick höra att jag istället för 1 tablett på kvällen nu kunde ta tre. Så natten till idag gjorde jag just det, nu hade jag svårt o sova ändå men tror jag ikväll ska prova att kombinera med Alvedon för att sova bättre.
 
Idag tog jag iaf av stödstrumpan och tvättade den lite (den va smutsig under foten). Sen tog jag även av bandaget för det hade fått sitta sen måndags och det skavde lite och det hade blivit skavmärken så nu känns det jättefritt och skönt i benet! Plåstret får sitta ett tag till, och isbandaget har jag på för det är skönt när man sitter still :)
 
 
 
 


RSS 2.0