Inköpslista

Jag gillar hur Lollo tänker!


för ett år sedan

När det inte händer något roligt i livet så får man väl kolla tillbaka, vad hände vid den här tiden för ett år sedan?

Min hårddisk kraschade, hälften av alla mina 22.000 bilder försvann och jag fick panikåka till Siba och köpa en ny för hela studiebidraget.

Kul...


en bra dag...

Det är dagar som den här som man ska tänka tillbaka på lyckliga minnen med någon som ALLTID, oavsett vad du gör, kommer stå vid din sida och aldrig göra dig illaDet här var en riktigt bra dag!
22 September 2010

E= γmc²

Just precis nu blev jag klar med veckans inlämningsuppgifter i Fysik B. Dom ska in på Onsdag. FÖRSTÅR NI VILKEN GOD TID JAG ÄR UTE I?! Jösses, känns konstigt, tror aldrig jag varit färdig "inte i sista sekunden" förut med skolarbete, känner inte riktigt igen känslan... det känns... bra!

Nu har jag bara Matte E uppgifter till Torsdag också... -.-


Utelek

Valparna fick vara ute och röja en liten sväng också!


Dagen med stort D - Mopshämtardag!

Ja idag var det dags för Lollo att hämta hem sin efterlängtade lilla mopsbäbis! Jag och mamma hängde med till kenneln. Där fanns inte mindre än 7 vuxna mopsar, 5 valpar och två vuxna labradorer! =D

Mopsarna hänge gärna med varandra
På kemilektionen

mms_img11399 (MMS)

Min kemilärare: -Men det där är ingen metan! -Nä...


Ska väl läsa lite noggrannare..

Var på Vero Moda och provade jeans idag. Hade ett presentkort på 300:- där, och kännde för något ljust och nytt. Hittar ett par jeans för 399:-, och 100:- kan jag väl offra för ett par fina reäla jeans..? Provar dem och dem sitter perfekt! Jättefin färg, bekväma och snygga, Taget!

Men när jag kommer till kassan så säger hon "det blir 500:- då!"
Whooaaat? Då har jag alltså läst fel på lappen... bra Madde... Men då känns det "för sent". Jag som blev så glad för att jag hittat ett par så fina jeans, och inte superdyra heller! Har ofta svårt att hitta jeans, oavsett vilken prisklass jag provar så hittar jag inga jag trivs i! Så jag fick snällt slänga upp presentkortet och 200:- extra. Det sved i plånboken aj aj aj men jag kunde inte paja mitt glada humör a day like this, gör jeansen mig bara liiiite gladare så är det värt det. Byxor behövde jag verkligen, inget snack om den saken. Nu är jag hemma och lycklig över mina fina jeans! Och 500 är väl inte så mkt för ett par jeans egentligen, men just nu har jag personlig finanskris bigtime och det blev kanske inte direkt bättre idag, näjje..

Bild stulen från Vero Modas hemsida


keep me warm

Min dag har varit ganska ointressant, men jag skriver ändå. Vissa bloggare "tipsar" ibland om hur man får en bra blogg, alla inläggen ska vara grymt genomtänkta både en och två gånger tydligen... Sån är inte jag..

Idag var jag i skolan som vanligt, tog bilen o morse och både Chrille och Andreas fick åka med. Bildörrarna gick givetvis inte att stänga, varken min eller passagerardörren, så det fick bli rep idag igen, som alla andra dagar med minusgrader. Gick kort skoldag till 12:50 och sen åkte jag till Maxi och köpte 6 wienerbrön, sen gick jag till Lollo och pratade med henne lite på jobbet.

Wienerbröden var till mina "kollegor" på vattenverket, gjorde ett litet besök där idag. Men det var full rush, så de hann inte sitta still så länge på rasten. Skulle prata med Lars, the boss, om sommarjobb, och om det är någon idé att jag söker ett fjärde år, egentligen ska man inte jobba mer än två år där, och ja har redan fått tre somrar. Men ja, det tar vi nästa gång jag åker dit, de bad mig komma tillbaka nån dag då de inte va lika mycket fart o fläng me folk hit och dit. De bytte fasaden så det var mycket bilar och folk.

Kolla vad jag har på golvet! It keeps me warm!


Sjöingenjör på Chalmers

My head's a mess. Alldeles för många saker snurrar samtidigt och stressen kommer krypandes tillsammans med mina good old magbekymmer.

Samtidigt som privatlivet krånglar så har jag en framtid att tänka på. Plugga? Jobba? Flytta?
Chalmers. Det tänker jag mycket på. Sjöingenjör. En utbildning som på pappret verkar vara precis vad jag söker. Borde inte ha problem att komma in, inga direkt höga intagningskrav och en fruktansvärt bra grund inför framtiden inom det jag vill hålla på med.

Men om jag kommer in då...? Om jag tackar ja? Ska jag pendla 12 mil varenda dag då, eller rättare sagt 24 mil? Typ 3 timmar med SJ och deras sega tåg. Eller ska jag tänka om helt, och ta mitt pick o pack o fixa en studentlägenhet...? Vad har jag att förlora på det?

Här hemma har jag världens bästa familj och J som betyder jättemycket för mig, även om allt inte är som det ska just nu. Det är dom som verkligen spelar roll, för det är dom som hör av sig och faktiskt intresserar sig. Jag har inte en massa vänner som jag hittar på saker med hela tiden, snarare vänner som "glömmer höra av sig" eller bara hör av sig om det är något speciellt. Känner fruktansvärt starkt att jag vill byta arena, komma härifrån. Speciellt nu.

En sak är säker, jag tänker söka till Chalmers Sjöingenjörsutbildning, sen om jag kommer in och tackar ja eller inte, det är just nu ett senare problem.

Men att vara 21 och stå där med en sjöingenjörsexamen, det tror jag är värt fruktansvärt mycket.


If I was leaving..

Just nu är det kaos. Jag känner mig verkligen på botten och ser verkligen inte "ljuset i tunneln". Jag hoppas att jag snart kan komma på fötter på riktigt igen. Ni förstår säkert att bloggningen inte kommer hålla särskillt hög nivå, om den nu gjort det tidigare...

Lyssnar på Plan Three - Subrosa.
If I was leavin', would you be there beside me?Vitt linne

Fördelen med att ha ungefär samma klädstorlek som mamma är att om hon köper något som hon efteråt ångrar så kan man ju få det! Som exempelvis ett alldeles vanligt vitt linne, perfect! :DGonatt!

Favoritkollegieblock

Japp, det stämmer, jag tänker ägna ett helt inlägg åt mitt favoritkollegieblock! För det är alldeles fantastiskt bra, så det så!There it is

Ja, det är alltså ljusgrå sidor med vita linjer! Och varför är det så fantastiskt bra då? I'll tell you!
När man antecknar på ex. mattelektioner eller fysiklektioner så kommer man garanterat behöva läsa igenom de anteckningarna inför något prov längre fram. Men när man antecknar ex. matte snabbt under en genomgång ser det lätt kladdigt ut med vanliga kollegieblock, då linjerna har samma färg som blyertsen du skriver med! Så om du inte trycker fruktansvärt hårt ser anteckningar och linjer likadana ut, alltså blir anteckningarna inte så tydliga när du ska plugga sen, och det blir inte lika lättläst. Lösningen är då block med ljusgrå sidor (mycket ljusare än blyerts) och vita linjer som inte stör alls! 49:- styck!

Är superglad över min braiga upptäckt, som jag hittade redan första året på gymnasiet, sen "utgick de ur sortimentet" ett tag och dom på bokia sa att de inte skulle få in fler. Till min stora besvikelse fick jag köpa vanliga block (som alla sidor ramlat ut ur!). Häromdan var jag inne på Bokia av någon anledning, och fick syn på dom igen! Idag gick jag tillbaka lite smått lycklig och köpte ett spiralblock, och fick ett häftat på köpet! Matte E, here I come! :D

Vardag och Varaner


Då har vardagen kommit tillbaka och nu blir det skola dag ut och dag in igen. 150 dagar till studenten borde kännas bra, men det enda jag kan tänka på är allt som ska göras innan dess. Puh, känns förhoppningsvis bra när det är klart!

Häromdan lämnade jag in 9 ansökningar till olika butiker för kväll och helgjobb, hoppas jag får napp någonstans, eller att jag hittar något litet jobb på annat sätt, känner verkligen att det hade behövts, det hade gjort så stor skillnad på allt om man hade lite o röra sig med varje månad. Tanka bilen, unna sig lite saker och annat som jag egentligen avskyr att lägga pengar på, som ex. frisör o sånt. Klipper mig väldigt sällan, det är ju så galet dyrt! Eller så väljer jag fel frisör. Sist ja klippte mig så kostade det 405:-, men jag vågar inte byta frisör igen för det gjorde jag en annan gång och det gick åt skogen! byter bara när ja måste (mina frisörer har en tendens att bli mammalediga...?)

När vi var på universeum så var det ödlorna, Varanerna, jag såg fram emot mest tror jag! Dom gör sig helt klart på bild! :D
Glashalt + Stellepelle

Fruktansvärt halt ute, det kan knappast någon ha undgått. Jag brukar vara den som halkar och trillar hela tiden, men den här vinter har jag, hör och häpna, inte ramlat en endaste gång!
Halkar gör jag inte heller, jag glider med stil! ;D Men jag har lyckats hålla mig på fötterna än så länge! Personligen skulle jag nog kalla det en bedrift i sig, med mina svajiga knän =P

Stella låg i fåtöljen och sov igår, undrar om det var bekvämt...Tradera

Woho! Min allra första traderaauktion har fått sitt allra första bud! :D Aaah this is so exciting! :D


Fina fisken!

Sånna där man eter!

Maneterna va extra coola, med en blå bakgrund och fina lampor på!

Universeum + bilder!

Goddagens!

Nu har jag bloggat skitdåligt de senaste dagarna, men jag har en förklaring: jag har varit på vift i Göteborg!

Min kära Johannes fyllde nämligen 25, och hans föräldrar bjöd med oss på en Göteborgstripp med två nätter på hotell! Så vi har varit på Universeum, på bio, bubblat bubbelpool, bastat, åkt spårvagn, ätit gott och tagit det lugnt på vårt fina mysiga hotellrum!

Har massor med bilder från Universeum såklart! Och även om det inte är den bästa kvalitén på alla (det är svårt att fota ex. fiskar genom jättetjockt glas) så hoppas jag att de faller i smaken anyway!RSS 2.0