rabarberpaj

vad låg och väntade på mig när jag kom hem till mamma?

Jo, VÄRLDENS GODASTE RABARBERPAJ!!! med sånt där gult gott till!! =)


Lukas

Hej bloggen!
Idag har jag varit hemma hos pappa största delen av dagen, tog bussen till mamma 19:12. Har solat nästan hela dagen. Tog en promenad med lille Lukas också,

Passa på att ta lite kort på han när ja ändå va där. =)

Sen skulle jag borsta lukas, och han protesterade genom att lägga sig på rygg och korva sig och göra konstiga ljud!gårdagens badkväll

Hej bloggen! igår hade jag fullt upp, bloggade därför inte så mycket!

Badade ju för första gången i år igår. Dessutom åkte jag med Brorsan och Emma till Hawaiihölan på eftermiddagen/kvällen.
Fick den här gången med mig kameran! Vi grillade och badade, jätteskönt var det i vattnet!

Emma skötte grillningen!Brorsan


Och nej, diametern på denna lilla sjö är inte längre än såhär!


Jag försöker ta mig upp ur vattnet


Nu ska ja hoppa!


Here we go! Och ja, ja hoppar cp, men kul är det :D


Brorsan ska hoppa =)
Hehe snygg bildserie ja skrapa ihop va :)

årets första dopp!

hej bloggen! Idag blev det årets första utedopp!  Jag, Andreas och Christoffer åkte till sikhall, och sen innan vi badade, så bestämde vi oss för att åka till Chrilles stuga och bada där istället, inget folk där alls. Så då blev det ett dopp och sen lade vi oss och solade lite. Man torkar jättebra i solen =) Görskönt  var det! inte doppet, eller jo efteråt, men att sola och åka moppe i det fina vädret. Sen åkte vi till Brålanda och åt glass, och sen åkte vi hem till Johan Johansson, för han skulle också åka med i till frändefors. Chrille åkte hem och vi andra begav oss mot frändefors och nu är ja hemma och latar lite.

Fick inte med mig kameran tyvärr, görkul hade vi :)

30 Maj, lite väl sent för ett "första dopp" men men, de har inte vart så mkt badväder förns nu :)

fail

Min lilla promenad blev lite små-fail... Blev andfådd direkt, dumma min lilla förkylning...  och dessutom så stod jag och fotade skitcoola moln, när kameran säger till mig "nu får det räcka, jag lägger av" och så tar batterit slut...
- "Kameran, JA ÄR INTE ETT DUGG KLAR ÄN!!

men nä nä, inte lyssnade den på mig inte... 
tråååk, den har så dåligt batteri att ja inte ens kan lägga över alla bilderna, haha xD

Här är mitt nya armband, I Love it! Det är ett band som man snurrar runt armen och fäster med små hakar typ. Köpt på HMs herravdelning =)


bildbomb =)

Okej, nu kör vi en liten bildbomb då!


det får alltid plats en bild

hej bloggen!

Jaha, här sitter jag, gör inget spec...

Idag hade jag praktiskt prov i Persondata. Ska förklara lite längre ner vad detta innebär ;) 
satt över tiden tio minuter, fast de gjorde typ alla så de gjorde inget :P detta tog alltså tre timmar och tio minuter!
Nog längsta provet jag någonsin haft :P

Simmade efter detta, kom iväg rätt sent, då ja fick ta en senare buss från skolan än vanligt. hoppade i vattnet ungefär fyra, simmade min kilometer och vägde mig, för att sen gå och duscha.  Kommer ni ihåg migg inlägg där jag skrev att jag gått ner sådär galet mycket på fyra dagar? de va då ja mådde så dåligt. Hur som helst så har jag börjat äta hur mycket som helst det senaste, så jag tänkte att jag måste gått upp ett par kilo sedan dess, minst!
När de va som minst förut vägde ja 51,9. Och vad vägde ja nu? Jo 51,5...?! what? Inte logiskt... Vet inte om ja ska skratta eller gråta... aja...

Nu sitter ja ju bara här, känner att ja borde göra något! en liten promenad eller kanske en springtur? Jag har ont i halsen, så promenaden är nog bättre... fast ja känner för att springa... kan ju alltid prova lite :)


Praktiska provet bestod av att först få igång datorn, koppla i sladdarna, gå in i BIOS och se till att datorn hittade hårddisken och startade från den. Sen skulle vi använda kommandotolken för att skapa filer, kopiera filer och skapa kataloger.
Sen skulle vi ta bort filer från datorn, så de typ krashade, sen fick vi en windows cd och skulle reparera. Även där änvände vi kommandotolken, inget GUI här inte :P  Där skulle vi kopiera filer från skivan till hårddisken.

Sen skulle vi installera skrivare och skriva ut testsida. Sista uppgiften på G nivå var att fjärrstyra den stationära datorn med den bärbara. Sen kom VG uppgifterna, då var det mer packa ner filer med pkzip i kommandotolken, placera dem å rätt plats och så. Det var också lite om att kolla saker i Bios och så. 

Det är svårare än de låter, men ja gjorde aldrig MVG uppgifterna, hann inte med det, gjorde dock g och vg grejerna. Hoppas det gick så bra som det kändes! (Y)

och jag citerar Jonte när jag säger, "Det finns alltid plats för en bild Madde" ...så...  =)


fredagsmys

såg precis en OLW reklam om fredagsmys.
och nu är jag myssugen till tusen! :(
"Nu är det dags för fredagsmys, om det så är det sista jag gör!!"
Så bra!

Metaltown

Nu är biljetterna köpta! den 26e Juni åker jag och Cicci till Metaltown! 
Dessa band får vi se (markerade = favoriter)
Slipknot
Disturbed
Volbeat

Napalm Death
Meshuggah
Pain
Trivium
Children Of Bodom
Municipal Waste
Hatesphere
Dead By April
Pilgrimz
Bullet
Hellzapoppin
Sterbhaus


fysikprovet

hej bloggen!

min förra kompis, som  ja skrev om för ett tag sen, hade tydligen läst detta och skrivit en meter i sin blogg som "svar".  Började läsa lite, fnissade lite och stänge rutan.  Läste inte många rader inann jag insåg att jag inte brydde mig ett dugg.
skön känsla, att inte orka bry sig. 

I Like it! 


btw, fysikprovet var inte jätteparty... Många av talen hade vi inte ens gått igenom hur man skulle kunna lösa.. Vi borde ge fysik-Johan lite stryk, men de tycker vi om han för mycket för att göra  :) 

fy-prov

Hej bloggen!
Dåligt med bloggning, men så är det!  Har egentligen inte så mycket att skriva, därför ja ligger lite lågt så att säga.

I morgon så är det sista och svåra delen av slutprovet - fysik. Scary shit...  Jättenervis är jag, hoppas det går bra!

Nu när jag inte har så mycket att skriva så får jag posta lite bilder ibland istället, så here we gobee

hej bloggen!

Nu har jag haft engelska, tråkigt. Och min dumma kompis Cicci försov sig, så hon är inte här ÄN! hahaha


ensam i en buske


gomorron!

Gomorron!

Ja är ledsen för att jag bloggat så otroligt trist det senaste, gnällt en del, men jag behövde göra de me :P
Ska försöka blogga bättre och ge mer bilder, men de e inte så lätt när det är mycket i skolan och mycket i livet, men så är det!


piggelin

Piggelin, I love you so!

ska vi följa varandra på bloglovin?

Okej, nu tar vi det här EN GÅNG TILL.

NEJ, vi ska inte FÖLJA VARANDRA PÅ BLOGLOVIN!!!

Är så fruktansvärt galet trött på dessa usla försök att få prenumeranter! varför denna premmis hysteri?!

Jag får många kommentarer som låter ungefär såhär : "åh vilka fina kort! din blogg är jättefin. Tycker om den massor, ska vi följa varandra på bloglovin?"
jag tror någon här missat poängen med att följa en blogg.

Vitsen med bloglovin är att man lätt ska kunna följa de bloggar man gilllar, och de som gillar min blogg följer den. Jag skulle aldrig följa en blogg bara för att någon ska följa min!

Om någon med en modeblogg som visar dagen outfit varje dag (totalt ointressant för mig) skriver och berättar hur mycket de gillar min blogg... Följ den då? men varför ska jag följa din blogg, om den inte intresserar mig över huvud taget? För att det ska se ut som att du har många prenumeranter eller?  det spelar ju ingen roll hur många premmisar man har, om ingen av dem är intresserad?
Och om jag väljer att inte följa din blogg, då hoppar du helt enkelt över att föja min? jag förstår inte logiken!

Man följer inte någons blogg för att vara snäll, man gör det ju för sin egen skull? Såg en tjej som skrev: "Tack alla ni som röstade på mig i tävlingen, berätta vilka ni är så följer jag er på bloglovin, det är det minsta jag kan göra!"

Vadå det minsta du kan göra? ungefär: åh, vilken ära! hon läser min blogg!

Jag vill aldrig mer få frågan "ska vi föjla varandra", jag följer din blogg om du har en blogg som intresserar mig, och gillar du min blogg så följer du ju den!  Kan det bli enklare?

dagens tankar

Hej bloggen!

måste bara skriva av mig lite innan jag drar ut i solen. Det här är något jag tycker att fler borde tänka på. Det är viktigt att välja vänner, var noga!

Det är nämligen så att jag och min före detta bästa vän slutade prata för ganska exakt ett år sedan. Det var massa grejer, bland annat att jag inte kollade på gossipgirl och diskuterade "söta killar från tv-serier" på rasterna med hennes nyfunna vän, som sedan visade sig vända min kompis helt. Hur som helst så förändras man, och jag insåg att jag höll på att bli någon jag inte var. Jag försökte bli en av dem, jag försökte hålla koll på tv ibland, även fast jag inte var ett dugg intresserad.
Sen insåg jag en grej. jag insåg att den här "kompisen var allt annat än en kompis. Jag minns alla gånger under tiden vi var vänner (från blöjtiden, till hösten i åttan typ) som hon tryckt ner mig, fått mig att känna att jag måste passa in. Satt sig på mig och hela tiden hållt mig som någon hon kan bossa över. Det är konstigt att man inte ser sånt här förns efteråt. '
När vi var små och skulle leka så lekte vi alltid det hon ville, och detta fortsatte, att om man har två alternativ så blev det alltid hennes. Och när jag började stå upp för mig själv och sade ifrån så passade jag inte längre. Och jag tänkte minsann inte fortsätta ha det som jag hade det då, så vi bröt kontakten. 

Nu, ett år senare, så såg jag henne på bussen! Sade hej, men hon verkade inte höra, så jag sa hennes namn, följt av ännu ett hej! Jag vill inte ta upp kontakten med henne, men ett simpelt hej är jag verkligen inte för stolt för att säga, vilket verkade vara mer än hon kunde säga. Hon lyfte huvudet lite snabbt, sa ett lågt "hej" och tittade snabbt bort.
eeh... va? vad var dedär om? 
Och jag vet att en viss person spridit rykten om mig, till henne för att "passa in" och ljugit ihop en jvla massa för att få vara hennes kompis. Vilket min gamla kompis svalt med hull och hår och plötsligt är jag inte tillräckligt "bra" för att ens hälsa på?!

Satt med Tommy, (vi gick i samma klass 7an - 9an) och pratade hela vägen hem. Vi tänker så lika, därför är de skönt att prata me han ibland.  Vi enades om att vi var glada att vi inte gick kvar i våra gamla klasser, och funderade över hur falska människor faktiskt kan vara mot varandra. Det är helt otroligt.

Från och med denna stunden på bussen, så har jag känt mig så otroligt glad!
För nu vet jag precis hur det ligger till, vart jag har de runt mig. Och främst, jag är fruktansvärt stolt över mig själv att jag inte blev som dem. (min kompis och de hon umgår med, också de från min gamla klass) Jag är så glad att jag lagt allt sånt skit bakom mig och att jag faktiskt är tillräckligt säker och nöjd i mig själv att jag kan hälsa på gamla "vänner" utan att tycka det är något konstigt. Men hon verkade verkligen osäker, inte alls som hon var då vi var vänner. Tidigare har hon alltid varit stolt över sig själv och inte försökt anpassa sig till stömmen. Han hade en stark personlighet, men så plötsligt försvann allt det där, och hon blev "vanlig".  Vad hände?

Hur som helst så har jag insett hur otroligt glad jag är att jag inte är sådär och jag tänker aldrig låta någon sätta sig på mig igen! Så bra som jag mått sen vi bröt kontakten, har jag aldrig mått förut. Nu har jag ett självförtroende och är stark, det var jag inte för några år sedan. Då var jag även blyg, det är jag verkligen inte nu.

Vad långt inlägg det blev, nu får det ju inte plats någon bild?!

grönt i skogen

Hej bloggen

Här kommer bilder från igår, iaf. några av dem
Grönt var det i skogen!
av någon anledning försvinner skärpan, även om jag skärper dem i ps... well well!


fysikboken

Hej bloggen!

nu har jag varit på en lite foto-promenix, och kameran ärr full med massa kul!
MEN jag kommer inte ha tid att redigera något nu, nej nej,  utan nu ska jag  dyka ner i fysikboken och gömma mig
hell yeah!  x(

Lite fina (?) bilder från den underbara (?) boken!
Provet omfattar hela denna fetto-boken xOMsn

Såhär kan det se ut när jag vill ut o gå, men inte Cicci


nytt på bloggen!

Okej, nu är bloggen renoverad. Vad tycker ni? 

Jag är skitnöjd!


Här är nya vs. gamla

dröm-mp3

by the way, ja tror ja lyssnade på musik i huvudet inatt när jag sov. Minns att låten We med Volbeat spelades, min egen lilla dröm-mp3?

lyft

Okej, nu ska jag försöka ge min blogg ett litet lyft. Jag vet hur jag vill ha det, men jag har ingen aning om hur det ska gå till!  Jag är inget html pro, ja har ju bara testat mig fram hittills! Aja, jag ska göra mitt bästa

På med bra musik, here we go!

blommiga naglar

Vad tycks om mina små blommor på tårna? fördrev tiden lite igår^^


fysik

hej bloggen!

Nu har jag suttit ute och solat och läst fysik
Har slutprov i veckan, första delen måndag, andra delen torsdag.. Känns jobbigt, tänk om man har en dålig dag? och dessutom har läraren sagt att betyget hänger på detta....

Hehe vad tycker ni förresten om mina snygga ärr? det på högerbenet har bleknat nu. var ju över ett år sen den operationen gjordes, det vänstra är lite värre... :P
efterlängtade röda

Häromdan när jag var i mataffären hittade jag något som jag letat efter läänge...


hemmajobb light

Hej bloggen!

Nu har jag varit ute och klippt buskar, Och Lollo har krattat mossa. Sen skulle ja gå och fota lite, och lollo hängde på, för att fota mig när jag fotade saker! :P

Lollo krattar mossa


Mamma kör Skottkärra och Jan planerar växthuset (mamma ser inte arg ut egentligen)
Fina små blommor

tulpan

Hejsan

Tänkte försöka sammanfatta lite. Igår var cicci här på kvällen, vi såg på film och limmade ihop popcorn. Det gick väl sådär :P
Ni som känner mig, vet att min säng ibland rasar, då den inte sitter ihop såbra. Igår kväll när ja o Cicci skulle plocka undan så rasade den. Klockan va ungefär 01:00.  Vi ville inte väcka mamma och Jan, så ja följde med hem till Cicci och sov där ist. Vi åkte och simmade idag, vid elva ungefär. Gick väl bra, mycket ungar bara... =(

Nu har jag ätit kladdkaka och glass med Lollo, mamma och Jan, och nu är jag så mätt att jag har ont i magen. Uppepå detta så har jag dunder-mensvärk. Hejja mej....

Bjuder på en nytagen tulpanbild!

Johnny mfl

ohnny, min lilla hamster,  hade varit väldigt tyst under kvällen, och jag är varje kväll, orolig för att han inte längre finns kvar, då han faktiskt är över 2 år, och han ska bara bli 2 egentligen. Gjorde som vanligt när jag ska kolla till honom, prasslar lite i sågspånet utanför hans hus, och väntar på små prassel tillbaka som svar. Det är ett skitbra sätt, för då väcke jag honom inte sådär hastigt som om jag skulle lyft bort huset, utan bara prasslar lite, så han blir nyfiken och sticker ut huvudet.

Hur som helst så hörde jag inget, och fick nästan hjärtstillestånd innan han titade fram, då sov han under vatten-automaten!  Skräms inte sådär Johnny!!  Puh!

Sen fick han springa racer i sängen =)

Nåågon norpade på min banan....Men ja såg vem de va!Han är ganska lite, Johnny, här jämför vi liteSötaste bilden: Johnny gömde sig i mitt lakan och vilade lite  (gnagde lite på det)


dubbla blommor


klubbisar

Såhär efter lunchen så hade kristna skolgruppen ett bord fullt med klubbor som man fick ta! Ja tog en röd och en grön =)

gott!

vill/borde

vad jag vill göra:
-redigera bilder
-leta bra musik
-måla naglarna
-äta piggelin

vad jag borde göra:

-göra klart inlämningsuppgiften i matte B
-plugga tyska-glosor
-klia mig i örat
-äta piggelin (ja, det borde jag)

jag tänkte förena nytta med nöje, och de enda som finns med på båda listorna är "äta piggelin"
Det kör vi på!

webbis

har en Webbkamera på min nya datorn, den äger xDmaskrosor

Hej bloggen!

Idag skulle jag köpa ett nytt busskort igen (har jag sagt att mitt blev stulet i omklädningsrummet igår? Det belv även ciccis iPod...) Så fick jag stå i kö läänge. en tio minuter tror jag, för jag missade bussen så jag fick vänta lite i stan, bara 20 minuter, men ändå. 

När jag sen gick från bussen och hem så såg jag de efterlängtade maskrosorna! de som man kan blåsa bort alla frön på, de där övermogna grejerna!

Gick hem, hämtade kameran och gick ut.blue sky


suddiludd

Pratade precis med Cicci. Hon glömmer rätt ofta sitt suddi, lektion som prov, och brukar norpa mitt!  Nu skrev hon på msn att hon hade en hemlis. En hemlig plan. Jag fick henne att avslöja den

Cicci säger:
Jag tänkte köpa ett jättefint suddi till dig som du
kan få på skolavslutningen som symboliserar
allt suddiludd som offrats för min klantighet!
Mina kompisar är för kul! xD


skalbagge


äckliga människor

Hej bloggen

Igåt när jag var och simmade glömde jag min bikini på stället och ringde dem nu precis. Den finns inte kvar, och den var inte där vid stängning... något äckel har alltså snott min nya bikini.

Tack... idiot.

anledningen till att jag glömde bikinin över huvud taget var att jag stod i duschen, och så tar mammorna med sig sina 9åriga soner in i duschen, för att de inte ska behöva vara ensamma ine på killarnas. i ren frustration tog jag min handuk och gick hastigt iväg, då fler mammorg gjorde likadant, men söner runt 7 år. glömde då bikinin i duschen.

Vid den åldern är de tillräckligt gamla för att klara sig själva, det är inte särskillt bekvämt för oss att stå där och ducha när småkillar kommer in. killen runt 9 höll blicken på mig hela tiden, från det att han såg mig, tills de att de gick. Och nej, han kollade mig inte direkt i ansiktet.

Vad är det för jävla mammor som tar med sig ungar som är så gamla, varför inte bygga en gemensam dusch direkt!?

fototävling

förresten så kom jag med i finalen i Bellas fototävling. Rösta gäna på mitt bidrag, nummer 4, här http://tinkerbella.blogg.se

Kitty-latkatt

Pissen ligger på mattan i solen och latar =D


fallskärm

Hej bloggen!


Idag hoppade min kusin och min moster fallskärm! Kusinen fick det i födelsedagspresent
Det är ganska många bilder..
Här är några bilder på Caroline, min kusin!Här är Eva, min moster!


Eva förklarar för mamma hur fallskärmen fälldes ut =)Mera foton

Mamma och Jan är hurtiga, så det var lite svårt att hänga med  i deras tempo i början =P Jag  gick hur som helst nästan alltid sist, men du kunde jag ju ta kort på dem! haha

Mamma plockade lite Syrener i skogen, och stoppade i ryggsäcken! Det såg för kul ut =D Jan fotade också en del i skogen, mamma plockade vitsippor
Bääääbisar

Hej bloggen!

Idag fick mamma och Jan med mig ut på promenad, mamma sa att det fanns lamm där, så självklart följde jag med! Lammen var inte så sociala, men det blev några bilder!  Dessutom hittade jag massa annat fint att fota =)

Självklart var det stora får också ;)Det ena lammet hade svansen uppe hela tiden! Det fanns många fler lamm, men de sprang iväg när vi kom!Det kommer komma många fler bilder från dagen!

läsförståelse och flygplan

Läsförståelsen i engelskan gick ganska bra, jag var klar efter 40 min, så det var ganska skönt. Fem över tio börjar hörförståelsen, det blir värre. Jag hatar hörförståelse!  missar man något så fastnar man och så blir det jobbigt =/

Tog en bild på himlen igår,  zoomade och såg att flygplanet syndes ganska väl. Coolt! 
skogspromenad med mig själv

Såhär mycket sällskap hade jag när jag tog en promenad...


idolbild

Idolbild


blåbärs-tajm!

Hej bloggen!

Idag så sprang jag 2km på idrotten igen, förbättrade min tid med 37 sekunder! Sen när gympan va slut, och så även skoldagen, så gick jag till Vattenpalatset och simmade 1km. När jag kom hem så åt jag en del frukt, och sen hade jag så ont i magen att jag inte kunde göra annat än att gå och lägga mig, så jag sov i några timmar, och vaknar med samma magont. Varför hjälper det inte att sova?

Gick ner och tog en kopp blåbär med mjölk... Bilderna är inte tagna idag, men de hade lika gärna kunnat vara det!


skogen i solen

Hej bloggen!


Dålig uppdatering kanske, men jag har haft annat för mig! Var hemma hos pappa igår och hjälpte honom i skogen med veden. Sen så sov jag över där och idag åkte vi till Torp köpcentrum i Uddevalla! Fick en ny tröja, som jag kan visa i morron eller så.

Blev några bilder i skogen =)
kommer mer senare!'RSS 2.0