departure Savannah

Hittade en fin bild från i somras, avgång från Savannah den 6e Juli :)
 
 

Kommentarer
Postat av: Robin Sthlm

Hej igen! Var på besök i Kalmar nyligen. Angående jobb efter utbildning så verkade det väldigt oklart, efter det att jag pratat med programansvarig. Hur känner du själv inför dina chanser efter utbildning? Man trycker nu besättningen som "multinationell besättning". Bra tänker jag med olika kulturer och människor. Men det betyder även att vi svenskar får vara nöjda med avtal som är bra för människor som kommer ifrån utvecklingsländerna, som filipinerna. Det här betyder än lägre lön och en sämre rotation.

Ska jag satsa på nåt annat?

Svar: Hej igen Robin! Kul o höra från dig!
Marknaden går väldigt upp och ner och det är ganska oklart exakt hur mkt jobb det kommer finnas om några år. Som sagt så är det en internationell marknad och man får inte räkna med att få ett jobb i Sverige nödvändigtvis. Svenskar anställs inte i samma utsträckning som förr, men de som anställs har jag inte hört talas om att de får sämre avtal. Som Skandinav så har man bättre betalt vart man än kommer nästan, men anställningar sker som sagt inte lika brett.

I höst när jag är klar med min sista praktik så vet jag att det inte kommer bli jättelätt för mig att få jobb men jag vet också att om man ligger i så kommer man inte vara arbetslös. Oavsett så kan det hända att man får ta ett jobb på land tills man hittar ett bra jobberbjudande på sjön, det är många som gör så första året efter examen.

Kan inte svara på om du ska satsa på något annat. Om jag minns rätt så var det din dröm att jobba på sjön, och oavsett om du senare vill jobba på land så är utbildningen trots allt en jättebra möjlighet att samla erfarenheter och oavsett om du får jobb direkt när du e klar eller inte så kommer du ändå ha 300 sjödagar och förhoppningsvis många intressanta resor och erfarenheter i ryggen när du är klar, dessa är givetvis guld värda även om du skulle jobba på land!
Madde

2015-03-22 @ 12:02:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback