testat objektivet

Idag var det fint väder och jag var sent ute, men jag hann ändå få några bilder innan solen gick ner helt! Ville passa på att testa objektivet, kommit fram till att det är en bra brännvidd att jobba med :)
 
 
 

Kommentarer
Postat av: anonym

Hej,

Läste en artikel på sjofartstidningen.se idag om hur förekommande det är bland kvinnliga sjöfartsstudenter att dem blir sexuellt trakasserade på sin sjöpraktik.

Har du någonsin upplevt något sånt under dina praktikperioder? Om ja, hur tog du hand om situationen?

Länk till artikeln: http://www.sjofartstidningen.se/kvinnliga-sjofartsstudenter-trakasserade/

Svar: Ja det har hänt även mig, och även om det inte var något våldsamt eller extremt så fick det mig ändå att må fruktansvärt dåligt. Det var 3 veckor in på praktiken i somras, när alltså 3 av 13 veckor var gjorda. Jag berättade för kapten vad som hade hänt och och han kontaktade Singapores kontor som sen kontaktade svenska kontoret. Det slutade i alla fall med att chiefen fick åka hem och numera inte är välkommen tillbaka till Wallenius Marine. Det hade till stor del att göra med att chiefen är den person som har befälet i maskin och därför är det extra viktigt att en sån person går att lita på, den person som ska "ta hand om" eleven... Det var jobbigt men jag är glad att rederiet tog händelsen på allvar och gjorde något åt det! Ett mindre rötägg på sjön nu alltså!
Madde

2015-02-09 @ 17:24:21
Postat av: anonym

Jadu, du är väl en av dem få som verkligen vågar säga ifrån sig i förhållande till det som står i artikeln. (Många tjejer i artikeln verkar var rädda att inte kunna få ett jobb ifall dem anmäler händelsen. Låter enligt mig lite långsökt, men vad vet jag.)

Vände du dig inte till chiefen först eller var det han som ''trakasserade'' dig?

Svar: Nä man måste stå upp för sig själv och sätta ner foten, om inte den som blir utsatt gör det, vem ska göra det då? Ingen kommer föra den fighten åt oss, man måste stå på sig! Men att gå ut i media med det känns löjligt, man får ta upp det med rederierna så hanterar de det, de måste ju få chansen att ställa det till rätta. Anmäler man inte sånt här så framkommer det ju aldrig att problemet finns i den utsträckningen!
Ja det var chiefen som ställde till det, annars hade jag kanske pratat med honom. Å andra sidan så kan det vara bra att gå till skepparn direkt, så att det inte tystas ner på vägen eller missförstås, det är ju trots allt han som ansvarar för sånt.
Madde

2015-02-13 @ 16:30:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback