Singapore 17 / 8

Hejsan!
 
Fick en stund över till plugg så fick ju givetvis hitta på något för att fly, så jag tog tag i lite bilder istället! här är från 17 Augusti precis innan vi kom in till Singapore, låg strax utanför och väntade på ledig kajplats som alla andra båtar :) 
 
 

15 aug 2014

 

One way, Fremantle

Hej på er!
 
Skolan rullar på som vanligt och det är fullt upp för det mesta. Idag är det söndag men jag har ändå spenderat närmare 5 timmar i skolan. Nu när hösten är här och löven blir röda så vill jag ju givetvis ut och fota också men lyckas inte hitta tid till det.. så jag slänger med en bild från Fremantle istället, en av mina favoritplatser jag besökt den här sommaren!
 
Den här kvällen har varit rätt lugn, varit hemma hos Markus och fixat middag, kikat lite tv och slösurfat, fick även lite massage efter att jag gnällt om ont i svanken hela dagen pgs mensvärk, så har egentligen inte mkt att klaga på :P Markus spelar för tillfället dota och jag tar tillfället att kika lite på bilder från sommaren :)
 
 

Sammanfattning av praktiken

Gokväll!
Nu har jag inte skrivit något sen i slutet på Juli men det har sina förklaringar: Sista månaden ombord var internetuppkopplingen inte mycket att hurra för och sen jag kom hem har jag mer eller mindre haft full upp!
 
Att komma hem är alltid obeskrivligt skönt efter en såhär lång praktikperiod, men efter 94 dagar ombord så är man alltid kluven när det är dags att säga hejdå till alla man lärt känna och antagligen aldrig kommer få se igen.
 
Det har varit en extremt lärorik praktikperiod och jag har lärt mig väldigt mycket nyttiga saker (många stora jobb i maskin, haverier och omfattande underhållsjobb samt hur det är att leva med 27 asiatier i 3 månader) även om jag gärna hoppat över vissa erfarenheter (hur man hanterar situationen som uppstår när man är ensam kvinna ombord och man blir sexuellt trackasserad)
 
Geografiskt sett så har jag fått se Tyskland, Belgien, England, Spanien, USA, Panama med kanal, Nya Zeeland, Australien, Singapore, Sydkorea och Japan. För en person som mig som sett fruktansvärt lite av världen innan så har det varit otroligt kul att få se mig om lite. Jag kunde inte gå iland överallt men hann med att gå iland i Bremerhaven, Southampton, Baltimore, Savannah, Auckland, Melbourne, Fremantle, Singapore och slutligen Kobe där jag åkte till flygplatsen och sen hem till mitt älskade Göteborg (via Doha och Frankfurt).
 
Av alla städer jag besökt den här sommaren så fick Auckland störst plats i mitt hjärta.
 
 
Slänger in lite instagrambilder från Augusti tillsvidare så ska jag försöka uppdatera med ordentliga bilder snart. 
 


RSS 2.0