Maersk Mc-Kinney Møller

Igår morse, 27 Aug, anlände Maersk Mckinney Møller till Göteborgs hamn! Så efter skolan så åkte jag med Johan, Håkan, Patrik och Tommy till Långedrag för att få en bra vy! Fick klättra upp på en rostig gammal ställning av något slag för att inte få en massa galler ivägen för fina bilder. Jäklar vilket fantastiskt fartyg! Stort som aset och allmänt en våt dröm för oss Sjöingenjörer. Vi var nöjda när vi åkte hem, för vi hade fått se världens största båt :)
 
När jag sen bad om hjälp att ta emot kameran när jag fotat en massa så fick jag en gapande kvartett av "STANNA!!" Vad mina vänner sett som jag missat var att Stena Danica nu kom åkandes och strax skulle passera fröken Møller och det fck man ju inte missa, toppenchans till en bra storleksjämförelse! Tyvärr så är ju Danica så mycket närmare i bild är Maersk så det blir ändå inte ritktigt rättvist :P
 
 

Väggur XL

I födelsedagspresent önskade jag migg ett väggur jag hade spanat in, tyvärr så funkade det inte och jag fick en likadan ny när jag lämnade in den. Den fungerade inte den heller så nu har jag kommit hem med den 3e klockan och nu dessutom en annan modell då de inte hade fler av den första! Och den här klockan fungerade! :D Så nu sitter den här på väggen och är fin :)
 
Diametern är 60cm, och bredvid står mitt fina piratskepp som jag fick av Adam när jag fyllde, och även blommorna han skickade med blommogram på min dag  :) <3
 

Ny inredning

För ett tag sedan var jag och Adam på IKEA och jag fick syn på ett soffbord jag förälskade mig i, eller snarare två, för man behöver två för att det ska bli snyggt :P Men jag kände mig lite fattig at the moment så jag fick åka hem utan. Nu när pappa undrade vad jag önskade mig i födelsedagspresent så kom jag ihåg borden! Och nu var jag på IKEA igår, söndag, och det blev asbra! I och med att jag köpt beige matta istället för min svarta så blev det inte längre snyggt med mitt vita trista bord, men nu blev det som jag ville ha det :) En lite närmare bild på den nya kudden jag hittade i en  inredningsbutik i Kållered också :)
 
 

Nollan

Igår kom alla nya Chalmerister till Götaplatsen och jag var med och välkomnade ungefär 240 nya till Sjösektionen! Den här dagen hade jag sett fram emot länge, alltid så kul att få se alla de nya! Jag var inte bara pryl-chaufför utan prickade av alla de nya Ingenjörsstudenterna och hade dessutom rundvisning på Campus Lindholmen efter lunch! Vid 16 blev det grillning på kajen och det var helt otrolig uppslutning, ca 200 nollan kom och åt hamburgare! Och tur med vädret hade vi också, solsken hela dagen! :D
 
 

Blixtar och dunder

Ända sen jag började med foto och fick syn på en skarp, perfekt bild av blixtar som slår ner så har jag velat fixa en egen. Åska är det fräckaste fenomen vi har här i Sverige. Åska får en att känna sig så liten, det finns inget vi människor kan göra annat än hålla oss undan när det dundrar igång, och det är inte ofta man får vara med om den känslan. Och om det inte var tydligt nog: Jag älskar åska!!
 
Den 13e Augusti var det hemskt mkt åska här i Göteborg! Och från mitt fönster fick jag se en ljusshow utan dess like! Och enveten som man är så satt jag där i förnstret med kameran och klickade med min fjärrkontroll. Över 1300 exponeringar brännde jag av, och här är vad jag fick ihop! Not much, men det är mina allra första riktiga bilder på blixtar!
 
I början när ovädret drog in
 
 

TV-serier

Jag har ägnat ganska många timmar åt How I Met Your Mother de senaste månaderna, men nu när jag kikat igenom alla de 8 tillgängliga säsongerna så vet jag inte riktigt vad jag ska titta på. Lite sugen på att börja på en ny serie men vet inte riktigt vilken.. Sons of Anarchy väntar jag på, säsong 6 ska börja sändas i September, och The Walking Dead ska snart börja med säsong 4 men de har bytt ut delar av skådespelarna och då tycker jag att det inte är så intressant längre. Vet att alla som tittat på Game of Thrones är helt besatta av den, men jag har tittat på säsong ett (nästan hela) och jag fattar inte riktigt vad hysterin är om :P
 
Och då återkommer vi till frågan: Vad nu då?!
 
 

Somrigt

Tidigare idag när jag kom hem från Coop, precis utanför ingången så mötte jag en kompis som sa att jag såg somrig ut, sånt blir man glad av! :D
 
Nu har jag handlat allt som kan tänkas behövas till matlådan för imorron. Men påsen med pant som jag samlat och ställt precis vid dörren för att inte glömma, den glömde jag givetvis hemma! x( Har även köpt mig en ny toaborste i fin färg :D
 
 

Elavbrott och Vasamuggar

Goddagens!
 
Igår var Kristofer och Jenny på besök här i stan! Vi gick ut och åt på Avenyn, på en restaurang vid namn Joe Farelli's, Italiensk restaurang som jag verkligen rekommenderar! Hur trevligt som helst med lite besök :)
 
Idag försvann elen här hemma en stund. När man bodde ute på landet så var det lätt hänt att strömmen gick vid åskoväder eller kraftiga snöstormar. Nu när ja bor i storstan så håller elen bra vid oväder, däremot försvinner den ibland av oförklarliga anledningar dagar som denna! Hur som helst så var den tillbaka lagom till jag kommit hem från gymmet så jag tror inte maten i frysen hann bli så ledsen :)
 
På gymmet går det fint nu för tiden! Kickstartade i måndags efter semester och under de fyra veckorna låg jag verkligen på latsidan när det kom till träning. Var ju aldrig hemma nästan heller för den delen så det fick vänta. Men nu har jag äntligen kommit igång och det känns hur skönt som helst verkligen! Bra går det också för den delen :)
 
Nu ska jag hälla i mig min sista skvätt kaffe och pallra mig iväg till Coop för det behöver handlas allt från tandtråd till spenat! Bye!
 
 
Tycker om mina Vasamuggar, köpte dem på Vasamuséet när vi var där efter konserten i Stockholm
 

Vart börjar man

Dagarna i skolan går ganska segt nu efter semstern. Jag kan inte minnas sist jag var så glad över en Fredag och tillhörande helg! Jag har absolut ingen aning om hur jag ska spendera min helg, men för en gång skull så har jag inte känslan av att jag måste packa och åka iväg, för så har de senaste veckorna sett ut. Bara det är skönt som fasen!
 
Har så mycket jag vill skirva av mig, men vet inte i vilken ände jag ska börja..Känns som det är mycket som händer i livet för tillfället, skolan, vänner, familj, pojkvän, träning. Och  även om det inte händer så mycket i vardagen så hinner man tänka väldigt mycket på allt det där. Och om det är något jag kan så är det grubbla, det är lite min grej, och det slutar aldrig bra. 
 
Måste skärpa mig
 
Här är en trevlig bild på mig och Weasley iaf! :)
 
 

Tjurpannan

Gokväll!
 
Tänker inte säga att jag ska börja blogga igen, för varje gång jag säger det så blir det precis tvärt om. Men däremot är jag himla sugen på att börja posta lite bilder igen, tycker de e lite trist att mina bilder aldrig får se dagens ljus.
 
Kort sammanfattning sen sist: Kommit hem fråm Luleå (24/5) och efter det hade jag 5 veckor verkstadspraktik (svetsa, svarva, osv) Därefter kom 4 veckors fantastiskt välbehövd semester! Återgick till skolan i måndags och har nu motorpraktik. Min semester var alldeles underbar på alla vis, tre av mina fyra veckor spenderades med Adam på olika ställen och med olika människor. Värmland, Göteborg, Dalsland, Grebbestad, Svenljunga. Liseberg med fina vänner, en helg i Stockholm innehållandes Iron Maiden, lite fest och mycket kvalitetstid med underbart folk. Och vädret har varit kanoners hela semestern.. Det enda jag har att klaga på är att jag hade velat ha MER semester! Men känns trots allt okej att börja skolan igen när jag haft en så bra semester :)
 
De här bilderna är från min första semestervecka, då åkte jag och Lollo till Grebbestad för att hälsa på brorsan och Jenny! Blev en tur till naturreservatet Tjurpannan! Fick låna brorsans vidvinkelobjektiv!
 
 


RSS 2.0